bild
Musik för och med äldre personer med demens - konstnärligt projekt 13-14 juni 2018

Musik för och med äldre personer med demens - konstnärligt projekt

Två dagars workshop och praktisk träning för yrkesverksamma frilansmusiker.
onsdag 13 juni - torsdag 14 juni 2018 i Stockholm.

Musikalliansen gör nu ett nytt samarbete  med Con Brio och Ros Hawley från Manchester. Vid tidigare samarbeten har vi gjort konstnärliga musikprojekt för barn med funktionsvariationer. Denna gång är de de äldre som står i centrum. Vi bjuder in yrkesverksamma frilansmusiker till två dagar med workshop på Teaterstudio Lederman och praktisk träning på en dagverksamhet för dementa i Hägersten. Detta sätt att arbeta musikaliskt ska inte förväxlas med musikterapi, fokus här ligger på interaktion och konstnärliga uttryck som skapas i stunden av musikerna och de äldre.

Dag 1 innehåller en heldags workshop där musikerna tillsammans med Ros Hawley arbetar med 
- musikalisk interaktion
- improvisation
- vad är demens?
- att arbeta jämsides med personal och familjemedlemmar
- lämplig repertoar och sånger - vad kan förberedas i förväg?

Dag 2 är vi på ett hem för dementa på Södermalm där musikerna tillsammans med Ros Hawley leder korta kreativa musiksessioner med de som bor där. Dagen kommer att innehålla mycket improvisation, dynamik och inte minst positiv energi. Dagen avslutas med gemensam reflektion för musikerna tillsammans med Ros Hawley.

Ni som varit med på tidigare workshops med Ros Hawley vet hur hon arbetar - ni är givetvis välkomna att anmäla er även till detta! För er andra vill vi varmt rekommendera att prova på detta sätt att arbeta med att spela tillsammans MED. Och inte bara FÖR. De två dagarna passar för dig som tycker om att arbeta konstnärligt tillsammans med människor som inte alltid kan uttrycka sig verbalt. Du tycker om samspel med andra musiker. Du ska också känna dig så bekväm på ditt instrument att du kan improvisera och hitta på nya melodier. Om du är sångare kan du använda din röst och vi har även en del mindre percussioninstrument.

Workshopen och dagen på äldreboendet är kostnadsfria för de som medverkar. Lunch och kaffe ingår båda dagarna.

För mer information kontakta maja.adolphson@musikalliansen.org

Anmälan görs till maja.adolphson@musikalliansen.org senast fredag den 1 juni 2018

I anmälan skriver du ner hur du arbetar som musiker i dag (gäller inte anställda i Musikalliansen) samt vilket instrument du spelar.
Vi kommer att ta med max 8 frilansmusiker.