folk och världsmusikgalan
Seminarium: Hållbara konstnärskap inom global musik, 15 april 2023

Seminarium på Folk & Världsmusikgalan i Skellefteå

Utövare inom folk- och världsmusik har ofta både ett lokalt och globalt fokus samtidigt som tradition och nytänkande balanseras inom ett specifikt uttryck. Vad krävs av frilansande musiker inom dessa genrer för att nå ut? Hur kan man bygga hållbara modeller för sin verksamhet och omvärld, och har vi i Sverige rätt strukturer på plats för att främja konstnärlig utveckling inom folk- och världsmusik?

Välkommen till ett samtal om hållbara konstnärskap som utgår från tre musiker som är nominerade i Folk & Världsmusikgalan 2023!

Tid och plats
Lördag 15 april 2023, 12:00
Wood Hotel, Skellefteå

Seminariet spelas in
För dig som inte är på plats i Skellefteå finns möjligheten att ta del av en inspelad version av seminariet i efterhand. Anmäl dig via nedan formulär för att få en länk till seminariet efter att det har ägt rum:

Digitalt - Hållbara konstnärskap inom global musik, 15 april 2023

Deltagare
Anna Wikenius är sångerska och låtskriverska i vokalgruppen Kongero som uppmärksammats internationellt och blivit utvald till official showcase på bl.a. Folk Alliance International, APAP och Bourse Rideau. Utöver frilans arbetar Anna deltid som studierektor på Kungl Musikhögskolans folkmusikinstitution samt undervisar i entreprenörskap, konsertpraktik och sång. Kongero är nominerad till årets grupp på Folk & Världsmusikgalan 2023.

Rostam Mirlashari är musiker, sångare och bandledare till bl.a. gruppen Golbang. Genom sitt engagemang i föreningen Farhang producerar han Kista Världsmusikfestival och vid 2023 års Folk & Världsmusikgala är Rostam nominerad i kategorierna årets traditionsbärare samt årets utgåva för albumet ”Rozhnak”, med baluchisk musik. 

Johannes Geworkian Hellman (vevlira), utgör ena halvan i duon Symbio. Tillsammans med kollegan Lars Emil Öjeberget (dragspel) har de etablerat sig på folk- och världsmusikscenen och turnerat i över 20 länder, bland annat som Sveriges Radios representanter på EBU Radio Folk Festival i Tyskland. Med tredje och senaste albumet ”Endeavour” är Symbio nominerad till årets utgåva på Folk & Världsmusikgalan 2023.

Samtalet modereras av Musikalliansens vd Osiel Ibáñez