Bild på intimitetskoordinator Malin B. Eriksson
Webbinarium: Intimitetskoordination för sångare, 8 april 2024

Tvåtimmars webbinarium för musikal- och operasångare

Under de senaste åren har synen på arbete med scener som involverar intimitet, simulerat sex, simulerat sexuellt våld och nakenhet genomgått förändringar. Med ökad kunskap om intimitet, integritet, samtycke och personliga gränser har den nya professionen som intimitetskoordinator utvecklats. Denna roll kräver spetskunskaper inom koreografi, berättande, mental hälsa och förståelse för sångarens processer i relation till rollfigurens vilja och motiv. 

Under föreläsningen kommer Malin att dyka djupare in i ämnet, utforska hur konstnärliga val och skapandet av konstnärlig frihet kan hanteras på ett sätt som respekterar och inte överträder sångarens personliga gränser. Vidare kommer Malin att kasta ljus över de riktlinjer och det tydliga ramverk som inte bara skapar en trygg arbetsmiljö för alla inblandade, utan även illustrera hur samarbetet med en intimitetskoordinator praktiskt sett tar form.

Målet med föreläsningen är att ge en inblick i hur en tydlig metod kan skapa en trygg och positiv arbetsmiljö samtidigt som scenen fördjupas.

Var och när

8 april 2024
10:00 - 12:00
Online via Zoom

Föreläsare
Malin B. Erikson är i grunden scenkonstregissör och skådespelarpedagog innan hon vidareutbildade sig till intimitetskoordinator. År 2019 introducerade hon rollen i Sverige och har sedan dess aktivt arbetat för att implementera och utveckla intimitetskoordination inom scenkonst, TV och film i både Sverige och Europa

Inom scenkonst har hon arbetat med produktioner på bla. Dramaten, Kulturhuset/Stadsteatern, Göteborgs stadsteater, Riksteatern, och Vadstena Akademien. 
Malin är SAG-AFTRA ackrediterad och medgrundare av både The Intimacy Practitioners' Guild (IPG) och Nordic Intimacy Coordinators (NIC).

https://malinberikson.com/intimacy

Anmäl dig till webbinariet via nedan formulär: